|    Zgodbe    |    Naročilnica    |    Za oglaševalce    |    Facebook    |    info@revija-obrazi.si

Moje otroštvo je bilo sranje

  OBRAZI           13.7.2017

Ana Gregorič
Teja Glažar
Stala je dva koraka od mene, pa nisem niti trznil. Še naprej sem gledal na dvorišče Ljubljanskega gradu in jo čakal. Nakar pri vratih Gostilne na gradu opazim simpatično gospo krajših sivih las, ki se mi nasmiha. Da je zaradi nove pričeske, prav nič podobne tisti, ki jo je v Usodnem vinu nosila babi Ana, nisem prepoznal, jo je zabavalo in moja zadrega je bila zato manj vroča. Če ne prej, bi jo prepoznal po širokem, biserno belem nasmehu in prodornem pogledu, v katerem, če pogledaš res dobro, plešejo vražički.
Bilo je lahkotno, sveže poletno popoldne in Teja lažar je visoko nad prestolnico iz torbe potegnila skalp najbolj priljubljene slovenske babice. Sivo lasuljo in mi z njo navihano pomahala. S seboj jo je vzela, če je slučajno ne bi prepoznal. A babi Ana me tokrat ni tako zelo zanimala. Teja že. Sploh po tem, ko mi je prišepnila, da se nad novo pričesko, ki jo ima zaradi snemanje Reke ljubezni, nove serije, še ni povsem navdušila. Ni ena tistih, ki se na stara leta trudijo biti kul. Ne. Teja takšna je. Naravno kul. Samosvoja, neukročena trmoglavka. Z najbolj pomirjajočim glasom na svetu. Četudi v resnici sploh ni babica in zna od puloverja splesti le nekaj zank.
Nazdravila sva z rose penino, se zabavala ob domiselnih imenih jedi v meniju - najbolj se je čudila letečim žgancem - in nato ob polnjenih bučkinih cvetovih in hrustljavih rezinah mehkega odojka odprla najino malo, rožnato popoldne. "Če ne jem mesa, sem tečna,” je posvarila.
Usodni golaž iz konzerve
Likerčka, ki ga je v seriji pila skoraj v vsakem kadru, četudi je v resnici šlo za sok, nisva naročila. "Pijem samo vino, žganih pijač sploh ne. Viski, recimo, mi ima okus po zmečkanih stenicah. Saj ne vem čisto zares, kakšen okus imajo stenice, a zdi se mi, da bi lahko bil tak,” pravi. Upokojila se je pred dvema letoma, a s pokojem ni nič. "Sama najraje ne bi delala popolnoma nič, a usoda očitno hoče, da bom delala do smrti, do zadnjega dne. Slutim nekaj mračnega,” se nasmehne. Ker je bolj ...

Več preberite v reviji.


Naročite revijo  >
Ana Gregorič
Teja Glažar

Revijo lahko naročite tudi na dom.

Revija Obrazi je lahko lepo darilo za vaše najbližje.
Že zdaj si zagotovite svoj izvod ...

O reviji

100 strani zanimivega branja o ljudeh in njihovih usodah.
Zgodbe, ki jih ne srečate nikjer drugje.

Format: 230 x 300 mm

Nakup revije

Revijo Obrazi lahko naročite:

po telefonu: (02) 23 53 326

po e-pošti na: narocnina@revija-obrazi.si

ali jo kupite pri svojem prodajalcu časopisov.

Kontakt

Uredništvo: (01) 241 56 20
info@revija-obrazi.si
mateja.spiranec@revija-obrazi.si

Naročnina: (02) 23 53 326
narocnina@revija-obrazi.si

Oglasno trženje: (02) 23 53 301
oglasi@revija-obrazi.si

Cena posamezne revije: 2,99 €    -    Letna naročnina za 12 številk je 35,88 €